Есенни мъгли в последните дни на октомври

В неделя до ранния следобед валежите спират. В Западна и Централна България ще се покаже слънцето. На Изток ще остане с повече облаци. Температури в топлата част на денонощието - между 11 и 16 градуса.

Последната октомврийска седмица започва с прохладно време без валежи. В ранните часове в понеделник ще има мъгли с понижена видимост в котловините и около водоемите най-вече в западна и централна България. Отново в тези райони температурите ще са ниски и ще се колебаят около нулата. Следобедът ще е с повече слънчеви часове с по-видима облачност около Черноморието. В най-топлите часове термометрите ще показват между 10 и 15 градуса. 

Времето в края на октомври ще е с ниски температури сутрин, понижена видимост в ниските райони и дори възможни слаби ръмежи. Дните в началото на седмицата ще са с повече слънце. По-нататък облаците ще надделяват, но пък дневните температури леко ще се повишават. Заради средиземноморски циклон, през втората половина на седмицата са възможни валежи на изолирани места, с по-голяма вероятност в южната половина на страната.