Композиторът Андрю Лойд Уебър разкрива емоциите си от връщането на тази сцена

Композиторът Андрю Лойд Уебър вече е в студиото, където репетира с актьорския състав "Фантомът на операта".

"Мисля, че положитерната страна на локдауна, ако има такава, е, че това ми дава възможност да започна на чисто. Репетираме отново, сякаш правим ново шоу, все едно започваме от нулата. Защото когато представиш един мюзикъл, той просто си върви, правиш репитиции, само ако се случи да има нов член на актьорския състав. Сега имам прекрасна възможност да възродя спектакъла отново", разкрива комзпозиторът.

Актрисата Мегън Писерно е изключително доволна, че отново се връща на сцената в образа на Кристин. Тя сподели как е плакала постоянно в деня, когато се е завърнала тук след локдауна.

След като протестите, които изпълниха улиците на Съединените щати миналата година заради убийството на Джорд Флойд, извършено от полицай, индустрията направи големи промени, за да увеличи расовото разнообразие в театралните трупи. 

През август продуцентите на спектакъла обявиха, че са избрали първата в историята чернокожа актриса, която да играе Кристин, след откриването на шоуто през 1988 година. Така Емили Куатчу ще направи дебюта си на сцената.

Вижте повече във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.