Актьорът казва, че помощник-режисьорът му е казал, че пистолетът е безопасен за използване

Адвокатите на Алек Болдуин и на други продуценти на филма "Rust" поискаха от съд в Лос Анджелис да отхвърли граждански иск, заведен от член на снимачния екип на продукцията, предаде Ройтерс.

Ищцата Мами Мичъл, която е била на снимачната площадка по време на фаталната стрелба, подаде жалба през ноември. Според нея в действията е имало умисъл.
Мичъл, която е била в посоката на произведения изстрел, смята, че целенасочено й е бил причинен емоционален стрес и вреди. Затова и иска обезщетение, чийто размер обаче не се уточнява. Тя настоява, че Алек Болдуин е трябвало да провери оръжието, за да се увери лично, че то не съдържа бойни патрони.

Алек Болдуин e предал телефона си на полицията

Актьорът казва, че помощник-режисьорът му е казал, че пистолетът е безопасен за използване, както и че той не е натискал спусъка.

Адвокатите настояват да бъде отхвърлен иска на Мичъл, тъй като няма доказателства, че Болдуин или някой друг от продуцентите умишлено са искали да навредят.

Алек Болдуин изпълняваше главната роля и беше продуцент на уестърна "Rust".

Алек Болдуин отрече, че не е сътрудничил на разследването за убийството

Защитничката на ищцата настоява съдът да позволи жалбата на клиентката й да бъде разгледана.
През октомври по време на репетиция за сцена от продукцията Болдуин случайно застреля операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза, след като се оказа, че използваният от него реквизитен пистолет е зареден с бойни, вместо с халосни патрони. Разследването на тежкия инцидент продължава.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БТА