Това заяви министър-председателят на Дания Мете Фредериксен

Въпреки значителния брой на новите случаи, Дания премахва всички действащи ограничения заради COVID-19 от 1 февруари. Правителството смята ваксинационното покритие за достатъчно и затова COVID-19 вече не се определя като обществена заплаха. Нощните клубове могат да отворят отново, а ресторантите ще сервират алкохол след 22 часа. Клиентите няма да представят сертификати при влизане.

“Тук сме, за да съобщим една много добра новина. А тя е, че можем да вдигнем последните ограничения заради COVID в Дания. От 1 февруари, само след няколко дни, Дания ще бъде изцяло отворена”, заяви министър-председателят на Дания Мете Фредериксен.

Австрия отменя локдауна за неваксинирани

От понеделник 31 януари, Австрия също отменя локдауна за неваксинираните срещу COVID-19. Остават в сила правилата, че в търговската мрежа и в заведенията за хранене достъп имат единствено ваксинираните и преболедувалите, които са с валиден зелен сертификат.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.