Солните стаи стават все по-посещавани

В сезона на настинките и грипа халотерапоята се явява като превантивно средство за борбата с болестите, а солните стаи стават все по-посещавани. Тайната на ефективността им се крие в халогенераторите, които разпръскват медицинска пречистена сол.

„Това е едно прекрасно, релаксиращо място. Идеята за солните стаи се повява през 1943 година в Полша, когато е установени, че хората, които работят в солните мини, страдат по-малко от респираторни и белодробни проблеми”, обясни йога инструкторът Светла Иванова.

Кои "суперхрани" повишават имунитета

По думите й халотерапията е подходяща за всички възрасти.

„Солта има антибактериално и противовъзпалително действие. Повлиява добре различни заболявания. Подходяща е дори за бебета над шест месеца”, добави тя.Наред със солните стаи оказва се въздушната йога има не по-малко позитивни ефекти върху тялото.

Йогата пази децата от затлъстяване и гръбначни изкривявания

„Упражненията при въздушната йога се правят върху хамак, който се изпозлва за допълнително опорно средство. Това действа благоприятно на целия гръбначен стълб, както и на тонуса ни”,каза още Светла Иванова.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.