Днес младата надежда на футбола има рожден ден

Една от младите надежди на българския футбол Стивън Бориславов днес празнува своя 14 рожден ден. Не обаче на стадиона, а в болница в Германия. Вече сме ви разказвали за неговата борба с рядък вид рак на костите. За лечението му са необходими 580 000 евро. В негова подкрепа се обединиха дори школите на вечните съперници - „Левски” и ЦСКА.

Рожден ден без торта и свещички, но с верни приятели. Далеч от него, но близо до сърцето му.

„Ти си достатъчно силен, за да спечелиш и този двубой. Казах ти го и миналия път. А това правим ние - централните нападатели, деветките - атакуваме до победа. Ще се видим скоро!”, гласи поздравът на Димитър Бербатов.

И въпреки, че тези думи днес успяха да му върнат усмивката, Стиви ни разказа, че последните няколко дни са били много трудни. „Не се чувствам много добре след химиотерапията”, споделя той.

Предстои му дълго и трудно лечение, прогнозират специалистите. „Предстоят му химиотерапии. И се обсъжда дали вече може да бъде направена операция и необходима ли е друга терапия”, обясни майката на Стивън - Елизабета.  

С помощ от дарители семейството събра 200 000 евро и успя да стигне до болница в Германия. Преди дни обаче разбира, че общата сума, която е необходима за лечението, е над 580 000 евро.„Не очаквах да е чак толкова висока”, добавя Елизабета. 

С наличните пари в сметката не им достигат още 210 000 евро. Междувременно,  семейството получава забрана от болницата да публикува документите и това ги изправя пред нов проблем - част от дарителите се усъмняват. 

„Да те обвинят, че ти злоупотребяваш, когато се бориш детето ти да оздравее и да живее, това е да нямаш милост”, добавя Елизабета.

 

 

Документът със сумата беше изпратен до екипа на NOVA, но с изричната молба на родителите да не го публикуваме, тъй като болницата може да ги осъди. 

Семейството не спира да вярва, че добрите хора са повече, тъй като с тяхна помощ Стиви вече е започнал лечението си. Той от своя страна е сигурен, че следващия му рожден ден ще бъде точно такъв, какъвто си го представя.

„Аз си пожелавам да се излекувам по-бързо и следващите рождени дни да си ги празнувам заедно с приятели и със семейството ми вкъщи”, мечтае Стиви.

Ако искате да помогнете, може да го направите по следния начин:

Банка ДСК, клон Перник

IBAN: BG51STSA93000028755501

BIC: STSABGSF

Основание за превод: Стивън Валериев Бориславов

Титуляр на сметка: Стивън Валериев Бориславов

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.