Това каза в ефира на „Здравей, България” депутатът от ПГ на ИТН Станислав Балабанов

„Основният фундамент, на който коалицията беше съставена, беше коалиционното споразумение. Там обаче не е залегнала точка за избора на управител на Българската народна банка, което изключва всякакви спекулации за напрежение – такова нещо не съществува”. Това каза в ефира на „Здравей, България” депутатът от ПГ на ИТН Станислав Балабанов.

Управляващите избират нов управител на БНБ

Той отрече да има договорки между ИТН и опозицията в лицето на ГЕРБ и ДПС за подкрепа на кандидата за управител на БНБ Любомир Каримански.

„Категорично няма договорки, дори напротив. Според нас двете кандидатури – на Каримански и Андрей Гюров, трябва да се гледат по демократичен начин в пленарната зала и да се избере по-добрият кандидат”, каза Балабанов.

Костадинов: Твърде вероятно е "Възраждане" да внесе вот на недоверие

По повод арестите на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов, депутатът от „Има такъв народ” заяви, че партията категорично стои зад действията на вътрешния министър Бойко Рашков и ресорното министерство.

Стою Стоев: Имам опасения за обективното разследване на Борисов

„За пръв път МВР показа на българското общество, че прокуратурата е обслужващ орган на предходното статукво с този главен прокурор”, категоричен беше Балабанов.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook