За пръв път тази година на церемонията ще има и DJ

Започва 94-та церемония по връчване на наградите "Оскар".

Екип на NOVA следи събитието от червения килим на театър "Долби" в Лос Анджелис. 

Страстите и емоциите се нагорещяват. За пръв път тази година на церемонията ще има и DJ. предаде кореспондентът на NOVA Ясен Дараков. 

Очаква се и украинският президент Володимир Зеленски да направи изявление по време на церемонията на живо или на запис, а ако това не се случи актьорът Шон Пен заяви, че ще разтопи свой Оскар. 

Мария Бакалова: Благодарна съм, че мога да бъда чута

Изправени пред ниските рейтинги и поколение, което се отдалечава от филмите в киносалоните, Оскарите тази нощ прегръщат Тик -Ток и звездите на социалните медии, и връщат отново в шоуто водещите. 

Единственият път, в който имаше повече от една жена водеща на „Оскарите“, беше преди 45 години – през 1977г., когато Елън Бърстин и Джейн Фонда водиха, заедно с Уорън Бийти и Ричард Прайър. Досега обаче никога не е имало три жени водещи. Церемонията по връчването на наградите се провеждат без водещ от 2019 г., след като комикът Кевин Харт се отказа от ролята заради скандал, свързан с обвинения в хомофобия. Тази церемония спечели добри оценки, затова организаторите изоставиха традиционния формат и за следващите две години, но миналогодишните награди показаха, че все по-малко хора гледат церемонията без водещ.

Церемонията по връчването на Оскарите тази година струва 43мнл. долара, а градърт Лос Анджелис ще получи допълнително приходи от данъци в размер на 130 мнл. долара.

 

 

През 2017 Уорън Бийти отвори плика за най-добър филм и в него прочете името "ЛАЛАЛенд". Наблюдателни зрители смятат, че на 79- годишния актьор му е отнело необичайно дълго време да прочете листа със заглавието на филма-победител. Няколко секунди по-късно на сцената триумфираше друг филм -"Лунна светлина".

 

Значително по-малко са хората, които присъстват на церемонията, съобщи кореспондентът на NOVA в Лос Анджелис. Според изискванията за присъстващите е задължителен PCR тест, направен  2 дни преди наградите.

 

 

Церемонията по награждаване започна час по-рано. В тези 60 минути бяха раздадени 8 награди, които не се излъчиха по телевизията по време на церемонията на живо, вместо това Академията представи кратък монтаж.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.