Това каза филмовият режисьор в специалното студио на NOVA „Треска за Оскари: Блясъкът се завръща”

Това беше дълъг и странен сезон на наградите, след две дълги и странни години, под опустошителната тишина на пандемията. Холивуд се променя и руши собствените си табута. Доказателството е категорията "Най-добър режисьор".

“Интересно е, че номинациите тази година са много разнообразни”, каза филмовият режисьор Виктор Божинов в специалното студио на NOVA „Треска за Оскари: Блясъкът се завръща”. “За мен “Уестсайдска история” е един от най-добрите филми на годината”, смята режисьорът.

Владимир Михайлов: Звездите са подредени в полза на Уил Смит

“Дени Вилньов не е сред номинираните режисьори, това е форма на несправедливост, имайки предвид колко добре се представя неговият филм “Дюн”. Има пренебрежение към някои режисьори”, смята актьорът Драгомир Симеонов. 

Според актьора фаворит на Академията в режисьорската категория е Джейн Кемпиън. Той самият обаче залага на Стивън Спилбърг и "Уестсайдска история".

Според Станислава Айви жена трябва да грабне статуетката. Нейният личен фаворит е Кенет Брана и "Белфаст".

“Белфаст” е много личен филм, който докосва сърцето и душата”, казва журналистката.

 

 

Според анализаторите филмите -фаворити за в категорията за “Най-добър филм” са “Белфаст” и "Силата на кучето".

“Белфаст” прилича на реалността в Украйна в момента, смятат те. Ако обаче “Холивуд включи Зеленски с изявление, “Белфаст” няма да спечели” смята режисьорът Виктор Божинов. По думите му това е,” защото Холивуд ще е се отчете чрез изявлението на президента”.

“След пандемията киното има нужда да преоткрие себе си и да привлече зрителите”, смята режисьорът.

94-та церемония на наградите "Оскар"

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.