Русия обяви във вторник, че ще намали "драстично" военната активност в посока Киев и Чернигов

Руските военни сили продължава "значителни обстрели и ракетни удари" срещу украинския град Чернигов, въпреки руските изявления, показващи планирано намаляване на военната активност около Чернигов, съобщи в четвъртък британското разузнаване.

Русия обяви във вторник, че ще намали "драстично" военната активност в посока Киев и Чернигов, за да даде тласък на преговори с Украйна. Решението обаче беше посрещнато със скептицизъм на Запад и Украйна.

Обединеното кралство заяви също така посочи, че руските сили "продължават да задържат позиции на изток и на запад от Киев въпреки изтеглянето на ограничен брой военни части". "Тежки боеве вероятно ще се водят в предградията на града през следващите дни", съобщават още британските разузнавателни служи към Министерството на отбраната.

Отбелязва се още, че продължават и "тежките боеве" в град Мариупол, който е основна цел на руските сили, но украинските сили продължават да контролират центъра на града.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Цветина Петкова
Източник: БТА