Тя настоя доказателствата за престъпленията да не бъдат архивирани, както е станало с жертвите на ИДИЛ в Ирак и Сирия

Страните в ООН трябва да се съсредоточат върху международното правосъдие за военните престъпления в Украйна, призова адвокатката в областта на правата на човека Амал Клуни.

Развоят на войната: Кои са горещите точки на фронтовата линия в Украйна

На заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на отговорността за случващото се в Украйна, съпругата на Джордж Клуни настоя доказателствата за престъпленията да не бъдат архивирани, както е станало с жертвите на Ислямска държава в Ирак и Сирия.

Прокурорът на Международния наказателен съд Карим Хан започна разследване на случващото се в Украйна след нахлуването на Русия на 24 февруари.

„Украйна днес е кланица. Точно в сърцето на Европа. Агресивната война на Путин е толкова безобразна, че дори след многократни предупреждения от Съединените щати и дългото криминално досие на Русия, украинците не вярваха, че това може да се случи. И все още чета новинарски заглавия, които не зная как точно да възприема”, заяви Клуни.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Росана Манева