Сблъсъкът в Лос Анджелис показа най-силните страни и на двамата боксьори

Българският боксьор в полутежка категория - Тервел Пулев, изигра много силен мач, но в крайна сметка не успя да спечели срещу руснака Сергей Ковальов. Битката в Лос Анджелис показа най-силните страни и на двамата боксьори, но бившият световен шампион показа повече класа и опит, които му спечелиха 10-рундовата битка срещу по-малкия от братята Пулеви. Показателно е обаче, че мачът завърши без директен нокаут, пише gong.bg.

39-годишнят руснак остави впечатление, че беше по-активният от двамата, показа доста сериозна бързина, движеше се повече и успя да вкара бързи и точни удари с двете ръце. В същото време Тервел, който даде всичко от себе си в своя мач №17 на професионалния ринг, стоеше добре физически, но не успя да отговори на сериозното предизвикателство, което му отправи бившият световен шампион в „лека-тежка“ категория.

В крайна сметка съдиите отсъдиха единодушна победа за Ковальов - 98:92, 98:92, 97:93.

ПЪРВИ РУНД:

Ковальов започна по-активно двубоя, а Тервел Пулев пробва дясно кроше. Продължиха размени на леви прави удари. Пулев успя да вкара два успешни десни прави удари. Ковальов обаче отвърна с дясно кроше. В края на рунда руснакът вкара два десни удари в тялото на Тервел.

ВТОРИ РУНД:

И двамата продължиха с размяната на удари. Последва по-активна игра на Тервел, който първо вкара дясно, а малко след това и ново точно ляво кроше. Ковальов отговори с десен прав. Размяната на удари продължи. Пулев опит ляв прав, но Кавальов вкара тежко дясно кроше. В края на рунда Тервел вкара ляво кроше, но руснакът контраатакува и получи удар.

ТРЕТИ РУНД:

Българинът стартира с добър ляв прав. Руснакът обаче вкара ляво и дясно кроше в главата на Тервел. Нов ляв прав на Ковальов, който обаче показваше и признаци на умора. В крайна сметка първите три рунда са дадени в полза на Ковальов с 10:9.

ЧЕТВЪРТИ РУНД:

Тервел започна да се движи по-добре с краката, а размяната на удари между двамата продължи. Ковальов вкара удар в тялото на българина. Тервел отговори с дясно кроше. Към края на рунда руснакът, който беше по-активен, вкара дясно право кроше.

ПЕТИ РУНД:

Българинът стартира активно петия рунд и вкара ляв прав. Последва нова мощна атака на Пулев с десен ъперкът и ляв прав. Ковальов опита да отговори с атаки в тялото на Тервел. Двамата продължиха с размяната на удари, а българинът нанесе точно кроше. В края и двамата успяха да се отчетат с по едно вкарано ляво кроше. 

ШЕСТИ РУНД:

Руснакът продължаваше да е по-настоятелен и като че ли имаше леко предимство. Пулев обаче контраатакуваше успешно. Комбинация от десен и ляв прав за Тервел се оказа успешна. Срещата беше прекъсната за малко след това, тъй като кецовете на Ковальов се развързаха и съдията нареди на екипа му да ги вържат. В края на рунда Тервел вкара точен десен удар в тялото на съперника си.

СЕДМИ РУНД:

И двамата опоненти се хвърлиха в здрава размяна на удари. Тервел вкара ляв прав, последван малко след това и от ляво кроше. В тези секунди по-активният боксьор беше българинът. Точно преди да удари гонгът Пулев се отчете с точен ъперкът.

ОСМИ РУНД:

Българинът тръгна в атаки и вкара ляв прав в главата на руснака. Ковальов отговори с ляв прав в главата на Пулев, който обаче пък контратакува с ляв ъперкът. Последва и ляво кроше на Тервел, което обаче не успя да намери главата на Ковальов. В края точни дясно и ляво кроше разклатиха руснака.

ДЕВЕТИ РУНД:

Силно начало на предпоследния рунд за Пулев, след като пласира дясно кроше в целта. Той бе последван и точен ляв прав на българина. Руснакът обаче отвърна с ляво кроше в целта. Тервел вкара дясно кроше, а в края размяната на тежки удари продължи.

ДЕСЕТИ РУНД:

В началото на последния рунд и двамата съперници търсеха атаки от дистанция без излишни рискове. Тервел първи атакува по-сериозно и вкара точен ляв прав. Последва сблъсък ляво срещу дясно кроше между двамата. Ковальов пласира силна комбинация, а в края Пулев удари точно Ковальов. Така победителят трябваше да бъде определен от съдийското решение.

Кубрат Пулев надви Джери Форест (ВИДЕО)

Тервел не се беше качвал на ринга над година. Последната среща за бронзовия медалист от Олимпиадата в Лондон през 2012 година беше срещу намибиеца Викапита Мероро. Българинът стопира своя съперник в 9-ия от общо 10 рунда на галата в Дар-Ес-Салаам, Танзания, провела се миналия януари.

Руснакът, който е едва 3 месеца по-млад от българина, не се е качвал на ринга дори по-отдавна. Последният двубой на Ковальов беше на 2 ноември 2019 година, когато загуби с нокаут от Канело Алварес. В двубоя с мексиканската суперзвезда ветеранът загуби и пояса на WBO в лека-тежка категория.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.