Социологът Кольо Колев смята, че партията на Слави Трифонов ще бъде заменена от "Възраждане" като позиция

Всички поставени условия ще попречат на сформирането на кабинет. Такова мнение изрази в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS политологът доц. Татяна Буруджиева.

"Не разбирам желанието на БСП да чуят какво ще кажат партньорите за програмата, която вече беше обсъждана. ПП пък предявяват изисквания, а имаха властта да изпълнят своите цели", каза още експертът. 

По думите ѝ ПП са приемали всяка критика като инструмент за унищожаването им. "Хората в МС са представители на партии, които вероятно ще бъдат част от следващия парламент. "Възраждане" отново ще е опозиция, но по-силна. Опозицията няма да е между леви и десни, а между ценности", смята тя.

От своя страна социологът Кольо Колев сподели, че в консултациите вижда игра. "БСП и ДБ не са заинтерсовани от предсрочни избори, защото се страхуват, че ще понесат електорални поражения. ПП и ИТН поставят неизпълними искания. Независимо от това дали ГЕРБ ще излезе на първото място, или ПП ще възстанови имиджа си, това са двата основни играча. БСП и ДБ се превръщат в джувка към политическата картина. Слави Трифонов ще бъде заменен с "Възраждане" като позиция", уточни той.

Според него нов парламент ще е със съмнителна легитимност и ще поднесе "екзотични изненади". 

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.