87 192 зрители наблюдаваха на живо финала на Стария континент в Лондон - рекорд

Женският национален отбор на Англия спечели историческа първо европейска титла. Тимът триумфира с 2:1 след продължения във финала срещу Германия, игран на "Уембли".

Домакините ще запомнят двубоя с още един рекорд. 87 192 зрители наблюдаваха на живо финала на Стария континент в Лондон. Това е най-посещаваният мач за всички времена от финали на Европейско първенство, независимо дали при жените, или при мъжете.

В 61-ата минута Ела Тун даде преднина на „трите лъва“, Кейра Уалш успя да прочете прекрасно ситуацията, извеждайки Тун зад защитата на съперника и тя майсторски прехвърли вратаря на Германия за 1:0.

В 89-ата минута обаче Бундестимът успя да вкара мача в продължения. Лина Магул се разписа за 1:1.

НАСИЛИЕ НА ТЕРЕНА: Пребиха момиче по време на женски футболен мач (ВИДЕО)

Успехът на Англия дойде в 111-ата минута. След центриране от корнер, германките не успяха да се позиционират добре, настъпи леко засуетяване в наказателното поле, за да може 24-годишната Клои Кели да добута топката отблизо за крайното 2:1.

За германките това поражение на финал на Европейско първенство беше първото в историята - преди това отборът стигна до решаващия последен мач осем пъти и спечели всеки от тях.

Селекционерът на Англия Сарина Вигман се превърна в първата жена-треньор, спечелила две европейски титли с два различни отбора, след като първо стори това с Нидерландия през 2017 година.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС