Хората споделят, че са в безизходица

Електроуреди и битова техника гърмят заради ниско напрежение. Десетки семейства от Чепинци, Негован и Световрачене са се сбогували с различни домашни уреди заради токови удари.

Потърпевшите твърдят, че напрежението „се върти” около 180 волта и рядко стига до 220 волта. Токът спира по няколко пъти, жалват се още крайните потребители от близките до София села. 

Жителите на Чепинци казват, че токът спира по 3-4 пъти на ден. Кметствата на трите села са пуснали жалби, но безрезултатно. Сега жителите на Чепинци, Негован и Световрачене събират подписка, в която за се разписали вече над 1 000 души. 

Хората споделят, че са в безизходица. Те искат обяснение за случващото се и решение на проблема, който продължава вече близо 4 години. 

Пред NOVA от дружеството обясниха, че спирането на тока се прави с цел да се подобри обслужването и да се навакса с ремонти, които не са извършвани в последните две години.  

Недоволните заплашват с блокиране на Околовръстното. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.