Ремонтните дейности ще започнат още следващата седмица

Кметът на столичния район "Триадица" Димитър Божилов обяви, че опасният тротоар в квартал "Стрелбище", показан в репортаж на "Здравей, България", ще бъде ремонтиран приоритетно. Ремонтните дейности ще започнат още следващата седмица, обяви той във Facebook.

Дете пострада тежко заради стърчаща арматура на тротоар в София

"Макар и да не обичам работата на парче, ще се заемем приоритетно със супер опасния участък от тротоара на ул. “Нишава” - от “Златишки проход” до “Орехова гора” и то в бърз порядък през идната седмица. Този батак е там от поне десетина година и е показателен пример за това, в какво се превръща бетоновото разхищение от “бай Тошово” време. За съжаление, днес нито е толкова здраво, нито е толкова безопасно, а за последния месец има два инцидента с паднали граждани- дано оздравеят бързо", пише кметът в социалната мрежа.

На 11 август в репортаж на "Здравей, България" показахме случай на момиче, което е пострадало тежко от стърчаща арматура на тротоар в кв. „Стрелбище” в София. Детето било откарано в болница със сериозни порезни и охлузни рани. Сигнали за стърчащата арматура са подавани многократно, твърдят хора от квартала. 

 

 

„Прекарахме около 5 часа в болницата. Направиха ѝ снимка на главата, на дясната подбедрица и ѝ сложиха тетанус”, разказа пред NOVA Ивелина Митева, майка на пострадалото момиче. 

По думите на жената въпросната арматурата се рони от няколко години. Тя разказа още, че един от мъжете, помогнал на дъщеря ѝ, е отрязал част от арматурата собственоръчно след инцидента. 

„Обмисляме частичен ремонт. Предстои среща с фирмата, която поддържа района. Подали сме писмо към Столична община с искане тротоарът да бъде включен в програмата, която стартира в момента”, каза инж. Христо Вълчанов, зам.-кмет на района.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.