За обезщетения в образованието служебният кабинет отпусна над 32 млн. лв.

542 ще са иновативните училища в България през учебната 2022/2023 година или с 32 повече от миналата година. Списъкът беше одобрен от служебното правителство тази сряда. Училищата са от 192 населени места от всички 28 области в страната. Те разработват и въвеждат нови методи на преподаване, внедряват иновативни елементи в организацията и съдържанието на обучението, усъвършенстват управлението си.

Проектите са одобрени от Комисията за иновативните училища, в която участват психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната общност, лица с доказан опит в областта на образованието, науката и технологиите.

Тази сряда правителството отпусна над 32 млн. лв. за обезщетения в образованието. Средствата са за изплащане на обезщетения за месеците май-юни 2022 г. при намаляване на числеността на персонала в образователните институции при промяна на структурата и състава, както и при прекратяване на трудовите правоотношения на друго основание.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.