Двамата държавни глави са се договорили за необходимостта в централата да бъде изпратен екип от международната агенция по атомна енергия

Руският президент Владимир Путин е обсъдил ситуацията в АЕЦ “Запорожие” в телефонен разговор с френския си колега Еманюел Макрон. Кремъл съобщи, че Путин е казал, че обстрелът на контролираната от Русия АЕЦ в южна Украйна създава риск от мащабна катастрофа.

Русия обвинява украинската армия за обстрела на АЕЦ “Запорожие”. Според Украйна обаче руските войски са е барикадирали в АЕЦ-а и оттам обстрелват нас места в Украйна.

Путин обвини Вашингтон, че проточва конфликта в Украйна

Двамата държавни глави са се договорили за необходимостта в централата да бъде изпратен екип от международната агенция по атомна енергия.

Руският президент Владимир Путин се е съгласил да бъде изпратена мисия на МААЕ в АЕЦ „Запорожие“, потвърди Елисейският дворец. Руският президент и френският му колега са се договорили за нов телефонен разговор в следващите дни, преди заминаването на мисията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.