Раждането на жената започнало в болница в Горна Оряховица

Родилка почина след планирано секцио. Раждането е започнало в болницата в Горна Оряховица, но се е наложило жената да бъде транспортирана до Велико Търново.

На 20 август сутринта 21-годишната жена от Горна Оряховица постъпва в лечебното заведение в града без родова дейност, но с просрочен термин. Дежурният екип я оставя в отделението за наблюдение. При прегледа и направените изследвания при родилката не е установена патология. Младата жена е посещавала редовно женска консултация и бременността ѝ е била наблюдавана.

11 години няма наказани за смъртта на родилка

След опити за стимулиране на родова дейност, които не дават резултат, е взето решение с нейното изрично съгласие да се извърши секцио и насрочена дата за него. На 26 август, от 9:00 часа е извършено класическо Цезарево сечение, като по време на операцията не е имало никакви усложнения за родилката и бебето. Детето се ражда в стабилно състояние и с нормални показатели.

Един час след приключване на операцията започва обилно кървене. Предприети са  реанимационни мероприятия от екип от гинеколози и анестезиолози. Заради усложненото състояние на родилката е взето решение тя да бъде транспортирана до МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново с реаномобил и реанимационен екип. За съжаление, лекарите там също не успяват да се преборят за живота на младата майка.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.