Пистолетът на извършителя засякъл

Опит за покушение срещу вицепрезидента на Аржентина. Кристина де Кирхнер избегна опасността, след като пистолетът на извършителя засякъл.

Опитът за покушение беше заснет от камера. Нападателят бил сред група хора, събрали се пред дома на Кирхнер. Мъжът е задържан. Той е 35-годишен, с бразилски паспорт. Полицаите казаха, че в оръжието е имало пет патрона. Все още се установява мотивът на нападателя.

Кристина де Кирхнер е обвиняема в шумно дело в Аржентина. Подозират я в корупция, а тя отрича. Пред дома й често се събират големи групи нейни привърженици.

„Скъпи аржентинци, днес, малко след 21 часа, мъж се опита да убие вицепрезидента и двукратен бивш президент на Аржентина Кристина Фернандес де Киршнер. Това е най-фрапиращата постъпка, откакто в Аржентина се върна демокрацията. Тя е жива, само защото след като е дръпнал спусъка, пистолетът не е произвел изстрел”, обяви президентът Алберто Фернандес.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Калина Петкова