Министърът коментира и газовата връзка с Гърция

Анализът, който министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков представи на пресконференция в сряда е “спукал магистралния балон”. Това заяви той в предаването “Денят на живо” по NOVA NEWS. 

Целта на пресконференцията е била да представи какво е състоянието на пътищата у нас, според анализът на МРРБ. 

“С тези темпове няма да стигнат 35 години да завършим магистралите, които са ни необходими днес”, коментира арх. Шишков и заяви, че главният проблем за забавянето на строежите на магистралите е липсата на проекти. За пример той даде АМ “Европа”, която “върви със 7 месеца закъснение”.

Интерконекторът с Гърция получи Акт 16

Министърът коментира и газовата връзка с Гърция. “Бяхме амбицирани да се свърши този обект. Цялото правителство имаше ясна концепция. Имахме план за действие и го следвахме всеки ден. Това означаваше нерекъсната и ежедневна работа по този проект”, каза той. “Това, което намерихме, беше незавършено строителство и несъбрани документи”, заяви още Шишков.

“Нямам обяснение, защо толкова са се бавили. В тези два месеца интензивна работа се налагаше да се обаждаме на фирми, от които са купували изделия, за да искаме сертификати от тях. Част от документите ги нямаше”, коментира той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.