Причината - реклама на криптовалута

Глобиха Ким Кардашиян за реклама на криптовалута. Тя ще трябва да плати повече от 1,2 млн. долара на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), за да уреди обвиненията, че е нарушила правилата за рекламиране и популяризиране на криптовалута в профилите си в социалните медии, съобщиха от регулатора.

В решението на SEC се посочва, че Кардашиян не е оповестила, че е получила 250 000 долара за публикуването на материал в Instagram за токените EMAX, предлагани от EthereumMax. Публикацията на Кардашиян включваше връзка към уебсайт, на който потенциалните инвеститори могат да видят инструкции как да закупят токените.

Колекционер обвини Ким Кардашиян, че е повредила рокля на Мерилин Монро

„Случаят на г-жа Кардашиян напомня на известните личности и на други лица, че законът изисква от тях да разкриват пред обществеността кога и колко им се плаща за популяризиране на инвестиции в ценни книжа“, се казва в съобщението.

Както беше отбелязано, Кардашиян се е съгласила да плати на държавата 1,26 милиона долара, включително 260 000 долара обезщетение за незаконната сделка и глоба от 1 000 000 долара. Блогърът също така се ангажира да не рекламира ценни книжа, свързани с криптоактиви, в продължение на три години. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.