Нито музея "Рипли", нито Кардашиян са коментирали твърдението на Фортнър

Страстен колекционер на вещи на Мерилин Монро разкритикува музея, притежаващ нейна ценна рокля, че я е дал на Ким Кардашиян за галата на музея "Метрополитън" в Ню Йорк и тя я е "повредила непоправимо", съобщи АФП.

Скот Фортнър, който поддържа сайт, посветен изцяло на Мерилин, подкрепя твърдението си със снимки на роклята - експонат в музея "Рипли" в Холивуд, каквато е била, преди да я облече Ким Кардашиян, и след това. 

MET GALA 2022: Звезди и милиардери на бал в Ню Йорк (ГАЛЕРИЯ)

Роклята е много известна. С нея през 1962 Мерилин Монро пее  "Честит Рожден ден, господин президент!" на Кенеди. Тя е била толкова тясна, че Кардашиан е трябвало да отслабне, за да влезе в нея. Смята се, че музеят във Флорида я е придобил за 4,81 милиона долара.
Сега носената от Кардашиян рокля е изложена в музея "Рипли" в Холивуд. На направените от Скот Фортнър снимки се виждат малки цепнатини на гърба близо до ципа и липсващи кристали, на чието място има само конец. 

Разкритието предизвика много реакции в социалните мрежи. Колекционерът уточнява, че критиките му са насочени именно към музея "Рипли", който е разрешил роклята да бъде носена. 

„Мет Гала" се завърна: Най-атрактивната вечер в шоубизнеса (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Всяка знаменитост, която би получила възможност да носи тази дреха, би се възползвала от шанса (...). Ким К. просто беше единствената, която можеше да го направи", пише той.

"Рипли" имаше задължението да пази и съхрани този известен тоалет, но не го направи. Сега роклята е изключително повредена и вероятно би била повредена от всеки, който би я носил", смята колекционерът.

Нито "Рипли", нито Ким Кардашиян са коментирали твърдението на Фортнър. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА