По време на официалното откриване на клуба стотина души скандираха "татари", "българи фашисти"

Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски подкрепи днешният протест срещу откриването на българския клуб в Охрид "Цар Борис III", предаде БГНЕС.

По време на официалното откриване на клуба стотина души скандираха "татари", "българи фашисти". Част от тях хвърляха яйца и камъни срещу сградата където се намира българският клуб. На протеста имаше и югославски знамена с петолъчката от времето на диктатора Йосип Броз Тито.

Скандираха „татари и фашисти” при откриването на българския клуб в Охрид (ВИДЕО)

"Аз разбирам протеста на гражданите. Аз лично осъждам откриването на подобен клуб в РСМ и по-специално в Охрид. Ние сме държава, която е родена при Народно-освободителна борба и тези придобивки трябва да бъдат съхранени и опазени. Само по този начин се опазва една държава. Аз и в идеологическо отношение съм привърженик на тези политики", каза още Спасовски в телевизионно интервю за Макфакс.

Според него "трябва да се намерят необходимите механизми за санкциониране, включително и с анулиране на регистрацията на тези дружества", за всичко, което нарушава националните чувства на македонския народ.

На откриването на клуба присъстваха български дипломати, включително и посланикът ни в скопие Ангел Ангелов. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.