Това заяви Искрен Митев от ПП в предаването “Твоят ден” по NOVA NEWS

ГЕРБ и “Продължаваме Промяната” са като олио и вода. Това заяви Искрен Митев от ПП в предаването “Твоят ден” по NOVA NEWS. “Ние не сме съвместими и няма как да работим заедно”, категоричен бе той. 

“До какво ще доведе това?”, попита още Митев, според когото при разговор за съдебна реформа, например, коалицията би се разпаднала. 

Митев определи предизборната кампания като негативно. Според него това е била и причината за ниската избирателна активност. “Това беше една негативна кампания, в която всеки изграждаше намеренията си чрез негативите на опонентите си. Това доведе до по-нисък резултат и един много фрагментиран парламент, който прави една невъзможна в момента комбинация”, обясни той. “Проблемът не е дали ПП би седнала с ГЕРБ. Истината е, че хората, които са гласувал иза ПП не искат ние да сядме с ГЕРБ”, заяви още той. 

БСП: Радев да даде ясен отговор защо България присъства в информацията за взрива на Кримския мост

По думите му няма варианти за съставяне на правителство, затова ни очакват нови предсрочни парламентарни избори. 

Той  отрече и възможността за експертен кабинет . “Експертното правителство е прах в очите”, каза още Митев. 

Депутатът коментира и предложението на “Демократична България” да въоръжава Украйна. “Не мисля, че това е промяна в позицията на ДБ. Първо трябва да разгледаме тяхното предложение, преди да кажем дали го подкрепяме, или не”, смята той и поясни, че страната ни има ограничени възможности за въоръжение. 

Биков: Няма да вкараме „Възраждане” в управлението. ПП е радикализирана левица

“Ние продаваме патрони и боеприпаси, произведени у нас, на други страни. Това е нещо, което вече се случва”, каза Митев и така отрече твърдението, че страната ни ще бъде въвлечена във войната, ако подкрепи Украйна с оръжие. 

“Каква е разликата ако Полша купува от нашите патрони и ги продава на Украйна, или ние ги продаваме директно на Украйна?”,попита той.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.