Депутатът от от "Възраждане" обясни, че партията ще даде пресконференция заради доклада на БНБ

"Няма да има нужда да се регистрира и не подлежи на санкции човек, помогнал на дете с инвалидна количка от чужбина. Освен ако човекът не получава пари от Държавния департамент на САЩ, примерно, да прави медия или сайт. Ако частно лице дари лаптоп на друго частно лице, няма проблем". Така Цончо Ганев от "Възраждане" коментира за "Твоят ден "законопроекта за чуждестранните агенти, внесен от партията му.

"Не е нормално Държавният департамент на САЩ да плаща на медии, прокурори и съдии да се обучават. Нито чужда държава да спонсорира българското образование и впоследствие да влияе", каза Ганев.

"Възраждане" внесе законопроект за "чуждестранните агенти"

Законопроектът изисква саморегистрация на всички физически и юридически лица, които на годишна база, пряко или косвено, са получили финансова или материална помощ над 1000 лв. от чужбина и се занимават с разпространение на информация чрез медиите, с обучение и с политическа дейност.

Относно доклада на БНБ Ганев подчерта, че "Възраждане" ще даде пресконференция, за да го анализира. Той го описа като "съкрушителен" за България. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.