Вижте разказа на Петко Дионисиев

Първо по NOVA говори човекът, снимал скандалния клип с побой, който предизвика сериозно напрежение в Русе. Вече стана ясно как 17-годишен спортист бие и унижава друго момче в тоалетна на заведение. Оказа се, че срещу него има още много сигнали. Прокуратурата образува досъдебно производство, а съдът реши да го остави в ареста.

Съдът реши: Арест за 17-годишния спортист от Русе, обвинен в побои, изнудване и грабеж

Петко Дионисиев заснема скандалния клип. Разказва, че не знаел какво ще се случи. „Уговорката беше само да говорят, не да се бият”, уточни той. Не успял да спре побойника, защото и самият той бил заплашван. „Съгласих се от страх, за да не изям някой шамар. Опитах да му кажа да спре, дори се чува от клипа”, каза момчето.

Петко дал видеото на свой познат, за да го сподели в социалните мрежи, след като разбрал и за следваща жертва на 17-годишния побойник. „В крайна сметка вече трябваше да стане нещо и да си понесе последиците”, добави той.

От няколко дни авторът на видеото получавал заплахи. Потвърди го и сестра му. Казва, че е решил да говори за случилото се, за да излезе истината наяве.
 

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.