Заплашиха със саморазправа автора на сигнала

Заплашват със саморазправа популярен фолк певец, подал сигнал срещу нередовни пътници, които „атакуват” ученически автобус. Рейсът по линията Горна Кремена - Мездра всеки ден се пълни с възрастни, които пътуват гратис, а учениците стоят прави и притиснати един в друг. Сигнал за това ни подаде Цветино Джукати, който е баща на едно от децата и автор на някои от най-големите хитове в поп фолка, сред които „Жаба влачи телевизор с нокторезачка”.

„Бих казал, че те са като пирати, превзеха автобуса на децата”, възмущава се певецът. Възрастните пътници твърдят, че превозното средство е комбинирано и не превозва само деца, въпреки указателните знаци. По думите на шофьора обаче автобусът е ученически.

Истината, твърди кметът на Мездра Иван Аспарухов, е, че гражданите се качват в ученическия автобус, защото предвиденият за тях идва половин час по-късно и за него те са принудени да плащат.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.