Според живеещите в района, там често стават инциденти с пешеходци

Ученици от столичното 125-о училище в София внесоха сигнал в Столичната община за опасна пешеходна пътека в квартал “Младост”. Според живеещите в района, там често стават инциденти с пешеходци.

Те твърдят, че зелената светлина на светофара е с продължителност 14 секунди, което не е достатъчно, за да се пресекат двете платна на бул. “Александър Малинов” и често стават инциденти. Децата минават на зигзаг между колите, част от които пък преминават на червено. Преди 7 месеца на това място бяха блъснати майка и дете. 

Ученици и директорът на училището разказаха, че са ставали свидетели на няколко инцидента в този участък.

Димитър Петров, директор на Дирекция "Анализ и управление на трафика” обясни, че дългият червен сигнал за пешеходци се дължи на това, че вероятно не е натиснат бутонът, който подава зелен сигнал. По думите му интервалът е с продължителност не 14, а 17 секунди, което “е съвсем нормално за 20 метра пресичане”.

Директорката на училището настоява да се намали скоростта на автомобилите в участъка, да се поставят камери и да се регулира светофарът.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.