Тя е внесена за обсъждане в НС

Близки на загинало при тежка катастрофа в Шумен 22-годишно момиче излязоха на протест. Те настояват за съдебна реформа и по-бързо следствие. Автомобилът на жертвата беше ударен от джип на 28 септември на кръгово кръстовище в центъра на града, и то с висока скорост.

Обвиненият за катастрофата Жечко Кюркчиев вече не е под домашен арест. Той беше пуснат под парична гаранция от 25 000 лв. Случаят бе иззет от следствието в столицата, а семейството на починалата се включи в изготвянето на Пътна карта, заедно с Института за пътна безопасност. Тази карта вече е внесена в Народното събрание за обсъждане и според близките предлага мерки за по-ефективни разследвания и присъди за причиняващи пътни инциденти.  

Близки на загинала в тежка катастрофа в Шумен излязоха на протест

„Разчитаме на обективност от страна на институциите. В последно време живеем в страх дали като излезем, ще се приберем, или някой ще ни прегази. Може да видим тази Пътна карта на сайта на Института за пътна безопасност”, каза в ефира на „Здравей, България” бащата на загиналото момиче Анатолий Станчев.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.