Според него социологическите проучвания имат разминавания с реалността по отношение на подкрепата за "Възраждане"

Най-доброто, което може да случи, е да имаме максимално бързо предсрочни избори, защото този вид на парламента е вреден. Евроатлантическото мнозинство няма желание за правителство, това в парламента е агония. Това заяви за "Твоят ден" Цончо Ганев от "Възраждане". 

"Имаме огромен ръст на инфлацията, българинът се бори за физическото си оцеляване и не вижда справедливост в обществото и съдебната система. В обществото има голямо недоверие и не иска да гласува. Явно още не сме спечелили доверието на избирателите толкова, че да сме първа политическа сила", сподели той.

Цончо Ганев: Да отложим въвеждането на еврото със 100 години

По думите му "Възраждане" е постоянен политически субект и няма да подкрепи промените в Изборния кодекс. "Борим се за нарастване на минималната заплата. Евроатлантическото мнозинство си променя мнението за изчислението ѝ. Ние искаме да е 50% от средната заплата от януари. Това беше бойкотирано, ПП се изплашиха от синдикатите, искаха да махнат клас "прослужено време". Срамно е всичко това", смята Ганев.

Според него социологическите проучвания имат разминавания с реалността по отношение на подкрепата за "Възраждане". 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.