По Черноморието в празничните дни има хора, за които както Коледа, така и новогодишната нощ ще премине на работа

По Черноморието в празничните дни има хора, за които както Коледа, така и новогодишната нощ ще премине на работа. Или казано по друг начин полицейско дежурство на КПП - изградено заради безпрецедентния мигрантски натиск. Как се комбинират празничните дни с професионалните задължения?

Заловиха 14 мигранти, превозвани в линейка (ВИДЕО)

Според главен инспектор Ивайло Инджов, началник на "Охранителна полиция", 7-те новоизградени КПП са увеличили обема на работа. "Станах служител на МВР на 30 години, пак бих избрал тази професия, ако можех. Постъпвайки на работа знаем, че лишаваме семейството си от присъствието ни по празници, но това е нашето призвание - да бдим за сигурността и спокойствието по празниците", сподели той.

По думите му проверките са безкомпромисни, проверява се всеки автомобил със специални багажни отделения. "Световноизвестната звезда Прешъс Уилсън ще има концерт на 31 декември, така че мерките по сигурността ще са строги", посочи Инджов.

Репортер: Елена Танева

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.