Опитала да избегне проверката със служебна карта

25-годишна полицайка е задържана с трева в личния ѝ автомобил, научи NOVA.

При провеждането на специализирана полицейска операция до Разлог в събота следобед е спрян лека автомобил. При проверката шофьорката се легитимирала със служебната си карта на полицай от столичното Седмо РУ.  Колегите ѝ не се впечатлили от служебната карта и направили проверка на автомобила, където открили два пакета със суха зелена тревиста маса. Полевият наркотест реагирал на марихуана, а теглото е 0,5 кг, научи NOVA. Тя е дъщеря на бивш полицай от Разлог.

Образувано е следствено дело, уведомена е прокуратурата в Благоевград. Жената първоначално беше задържана за 24 часа, но след това прокуратурата е увеличила мярката ѝ на 72 часа. 

"За момента нямаме информация от МВР дали е резултат от оперативна разработка, но според мен е логично да е точно така, защото наркотикът е намерен в багажното отделение под резервната гума. Тя най-вероятно е била сигурна, че след като се легитимира със служебната си карта, няма да последва проверка. Не е тествана за наркотици, проверката е била за държане на наркотично вещество. В момента е задържана по ЗМВР, но след привличането ѝ днес, ще бъде задържана за 72 часа за обезпечаване явяването ѝ  пред Районен съд-Разлог за разглеждане на най-тежката мярка "задържане под стража", обясни Борислав Ковачки, районен прокурор на Благоевград. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.