Това смятат разследващиет за инцидента, при който загина 22-годишен мъж

22-годишен шофьор загина в град Батановци, Пернишко, след като удари 3 коли и отряза дърво. Според разследващите, скоростта е била вероятно поне два пъти по-висока от разрешената. Тежкият инцидент е станал в събота вечер на изхода на гр. Батановци в посока Брезник.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Младеж на 22 години загина при катастрофа в Пернишко (СНИМКИ)

Всичко се случва за секунди, малко след 18:00 часа в събота вечер.

„Такъв трясък се чу! Бях пуснал моите фарове и в същия момент само видях две салта и колата се насади на контейнера”, разказва Димитър Стефанов.

Джипът се движи с висока скорост от Брезник и при влизане в град Батановци не намалява до разрешените по закон 50 км/ч.

На място веднага пристигат пътна полиция и линейка. Медиците обаче само констатират смъртта на шофьора.

Според Европейския център за транспортни политики, водачът е бил без колан.

„Минава през банкета. Тук долу има една бетонена стена и се удря в нея, чупи парче от нея. Отхвърча, удря се в дървото, чупи парче от дървото, прелита цялото това разстояние, удря челно този автомобил, преобръща го по таван”, разказа Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

След като измества на пътя първия автомобил, джипът удря и паркираната до него кола. След това помита и трета, преди инерцията да го спре в контейнера за смет.

„Беше сякаш къщата се вдигаше. Излизаме да видим какво става. Колата беше паркирана на тротоара, беше обърната по капак”, разказва Искра Иванова,  собственик на единия унищожен автомобил.

„Изключихме тока, за да не стане произшествие и сигнализирахме мястото с триъгълници, докато дойдат органите да установят причините”, разказа Борислав Иванов,  собственик на друг унищожен автомобил.

Разследването тепърва ще установява причините за тежката катастрофа. А аутопсията ще каже дали водачът е употребил алкохол или дрога преди да седне зад волана.

Унищожените автомобили нямат застраховка „Автокаско” и сега собствениците им не знаят как и дали могат да възстановят щетите.

„Постоянно камиони летят, мотори летят, коли. Като луди. Това е просто ад. Деца минават, постоянно има хора”, разказа Искра Иванова.

„Аз съм писал писмо до КАТ и до Областна пътна инфраструктура, защото те отговарят за този път, тъй като това е главен път и няма как да поставим там легнали полицаи”, заяви Радослав Петров, кмет на гр. Батановци.

Още утре местната власт отново ще поиска помощ от КАТ за поставяне на легнали полицаи за ограничаване на скоростта на влизане в населеното място.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.