Миналата година щангистът беше хванат в Поморие да шофира без книжка и под въздействието на алкохол и наркотици

Световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар беше осъден на 7 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 450 лв. Решението е на Районния съд в Поморие и след сключване на споразумение с прокуратурата, съобщава Gong.

Присъдата на практика означава, че на този етап Насар няма да лежи в затвора и ще може да участва на европейското първенство в Армения през април. 

Карлос Насар пред NOVA: Не съм карал без книжка и под въздействието на наркотици

На 27 юли миналата година щангистът беше хванат в Поморие да шофира без книжка и под въздействието на алкохол и наркотици. Освен това в колата му са открити амфетамини и метамфетамин.

Мотивите на съда за условната присъда са, че случаят е инциденте – Насар е предоставил документи от 14 допинг проби, в които нито веднъж не е установено наличие на упойващи вещества. Освен това спортистът е млад (18 години), без криминално минало и е сред българските надежди за медал на олимпийските игри.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.