Решението може да се обжалва

Постоянен арест за Васил Михайлов - син на пернишкия прокурор Бисер Михайлов. Това реши Софийският районен съд, който не намери доказателства, че младежът се е поправил и може да се прибере у дома до началото на делото.  Според магистратите, има опасност той да извърши и ново престъпление.

Осем обвинения за престъпления, извършени само за 7 месеца. В три от случаите са нанесени средни телесни повреди, а при друг е използван метален бокс. С тези мотиви прокуратурата поиска Васил Михайлов да не напуска килията. 

Според наблюдаващия прокурор Георги Иванов, сред мотивите за постоянния арест е, че подсъдимият не е спазвал реда в затвора. „Той е изрисувал стените с цитирам, "хитлеристки", надписи, влизал е в конфронтации с останалите задържани и лишени от свобода и е влизал в конфронтации със служителите на затвора”, каза прокурор Иванов. Той допълни данни, станали известни от последните дни, че е привлечен в качеството на обвиняем за нанасяне на средна телесна повреда, като разследването се води от разследващите органи в Созопол.

Защитата на Велин Велинов - адвокат Васил Михайлов се опита да го защити – „Носят се някакви слухове, че са имали някакви разправии с други арестанти… а кой е инициирал,кой е участвал в евентуалния спор, ако е имало и сбиване. Ето, виждате, осем обвинение и още няколко се повдигат, което значи, че никой по никакъв начин не го закриля”, каза Михайлов.
Според защитата, 20-годишният младеж ще бъде по-полезен на себе си и близките си у дома. Затова настояха за домашен арест. 

ЕКСКЛУЗИВНО: Прокурорският син от Перник и Семерджиев се сбиха в затвора, нападнаха и надзиратели

Съдът също отчете високата обществена опасност на Васил Михайлов. Както и явното незачитане на определени правила. За майка му подобно поведение е абсолютно необяснимо. Тя не отговори на въпросите защо синът й е арестуван с осем обвинения – „Няма как да Ви отговоря на този въпрос”.

Самият Васил Михайлов също помоли да се прибере у дома с електронна гривна. Решението на Районния съд не е окончателно и може да се обжалва в седемдневен срок.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.