Президентът Румен Радев ще произнесе реч

Започна възпоменатлената церемония по случай 150 години от гибелта на Васил Левски. Тя се провежда на паметника на Апостола в столицата.

По време на церемонията почит към делото и личността на Левски отдаде президентът Румен Радев, официални лица и граждани. В церемонията се включиха вицепрезидентът Илияна Йотова и кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Точно век и половина ни делят от деня, в който Апостола на свободата бе обесен. За тези 150 години България преживя много – възход, терор, триумфи и крушения, но почитта на българите към Левски остана свята. А словата му надживяха епохите.

Чистата и свята република е далеч, но братството нерядко се проявява. Когато българите протегнахме ръка на пострадалите в Турция и Сирия, ние бяхме достойни за думите на Апостола.

Хиляди българи с честен труд и достойно поведение обръщат времето, според великите думи на Левски.

Само с разум и солидарност можем да преведем страната ни през пожара на войната и кризите. Да я спасим от онези, които търгуват с интересите и достойнството на страната ни.

Както пише Левски, всичко зависи от нашите задружни сили. Против тях не може да противостои и най-силната стихия", това заяви президентът Румен Радев.

 

 

 Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook