Изненадата в топ 10 е Карлос Алкарас, който измести Джокович от първото място

Григор Димитров падна две позиции в световната ранглиста, която днес бе актуализирана след приключването на Мастърса в Индиан Уелс, САЩ. Той вече е 27-и в класацията на ATP, след като травма го спря още в първи кръг на надпреварата срещу австралиеца Джейсън Къблър.

Григор Димитров и Новак Джокович с ново забавно видео

Прогрес в ранглистата бележат Адриан Андреев и Димитър Кузманов, които попадат в топ 200 – Андреев се изкачва със седем места до 197-то, а Кузманов е непосредствено зад него след скок с четири позиции. Александър Лазаров губи осем места и е 285-и.

Изненадата в топ 10 е Карлос Алкарас, който се завърна на първото място след титлата си в Индиън Уелс. Той измести досегашния водач Новак Джокович. Финалистът в калифорнийската пустиня Даниил Медведев е вече пети, а Феликс Оже-Алиасим е зад него след изкачване от четири места. Хуберт Хуркач влезе в челната десетка, докато полуфиналистът в Индиън Уелс Яник Синер е 11-и, на 50 точки от Тейлър Фриц, който бе детрониран в турнира. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 

Източник: БГНЕС