"Очакват се имиджови щети след споменаване на лидера на партия ГЕРБ", каза Дариева

„Очевидно прокуратурата няма намерение да излиза от политиката”. Това заяви политологът Георги Киряков в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS. Според него сега прокуратурата се оказа политически играч по време на създаването на редовен кабинет с вчерашните брифинги и контрабрифинги.

Очакват се имиджови щети след споменаване на лидера на партия ГЕРБ (Бойко Борисов), обясни социологът Елена Дариева. Според нея при споменаването персонално на лидера на партия ДПС няма да има промени, смята тя.

Според Киряков, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов трябва да реши дали ще подкрепи кабинет, съставен с втората политическа сила ПП-ДБ.

Социологът Дариева смята, че има два варианта – търсена политическа подкрепа на база евроатлантически приоритети от ПП-ДБ и смяна на главния прокурор. Този вариант все още не е изчерпан. „Подобна подкрепа надали ще бъде получена. Без гласовете в зала от депутатите на БСП математически нещата едва ли ще се получат”, каза тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ „ГЕШЕВ” ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook