Властите съобщиха, че извършителят е 31-годишен сириец

Всички четири деца, нападнати от въоръжен мъж във Франция, са били оперирани, като към момента състоянието им е стабилно.

Това съобщиха лекарите в Гренобъл, където пострадалите бяха настанени. Нападението шокира цялата страна, след като стана ясно, че извършителят умишлено се насочил към деца, някои от които в колички.

Френските власти съобщиха, че извършителят е 31-годишен сириец, който има статут на бежанец, издаден в Швеция. Там живеят бившата му жена и 3-годишната им дъщеря.

Мъж намушка с нож 8 души, повечето от които - деца, на площадка във Франция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мъжът е задържан, разследват се и мотивите за престъплението. Той не е бил освидетелстван с психично заболяване, но предстои оценка на специалисти. Не е ясно дали извършителят е имал някакви политически мотиви и затова властите засега не определят атаката като тероризъм.

"Изпитваме гняв. Не можем да го проумеем. Мисля че да видим нещо толкова ужасно, ще се отрази на всички. Не спирам да мисля за тези деца, за родителите им и какво са преживели", споделя жител на Анси.

"Напълно неочаквано. Тук никога нищо не се случва. Туристически град, предимно семейства и положителна атмосфера. Дори не можехме да си представим, че подобно нещо е възможно", разказва друг местен.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.