АПИ и Общината водят спор за това кой е собственик на пътя

Пореден трагичен инцидент на пътя. Мъж на 39 години загина при катастрофа. Фаталният сблъсък между лек автомобил и мотор стана на пътя между Стара Загора и Нова Загора и разклона за старозагорския квартал „Зора”.

Живеещи там от дълго време алармират за опасното кръстовище, на което, по думите им, постоянно стават катастрофи. Настояват за мерки за ограничаване на скоростта или регулиране на кръстовището, за да няма повече смъртни случаи и останали деца сираци.

„Искаме да изразим огорчението си от това, че единственият вход към „Зора” е особено опасен за преминаващите. Възмутени сме, че от години кварталът по-скоро прилича на изоставена орбитална станция и не може да се намери решение за едно кръстовище”, посочи местен жител.

Моторист загина при катастрофа в Стара Загора

Комисар Илиян Илиев даде повече подробности за фаталния инцидент от вторник. Той посочи, че шофьорът на колата е задържан, като се изяснява как точно е възникнала катастрофата. Основното предположение е, че автомобилът е навлязъл в насрещното платно за движение.

АПИ и градската управа на Стара Загора водят спор за това чий е пътят. От Пътната агенция твърдят, че отсечката е дадена за ползване на Община Стара Загора. „Това, което говорят от АПИ, не е вярно. Пътят е държавна собственост”, казва от своя страна кметът на града Живко Тодоров.

Той заяви, че още от 2019 г. има проект за изграждане на кръгово кръстовище. Той е внесен в ОПУ-Стара Загора. „Вече 4 години няма дори съгласуване на този проект. Това е изключително жалко. Информацията на АПИ не само е заблуждаваща, но е и директна лъжа”, добави Тодоров и уточни, че ще поиска среща с регионалния министър и ръководството на Пътната агенция.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.