Сумата е била за ремонт на църквата и за дърва за огрев

Кражба като по филмов сценарий: секретарка на кметския наместник в созополското село Габър е присвоила парите от кметската каса. От полицията в Бургас съобщават за сума от почти 18 000 лв., като в тази сума влизали парите на местните за дърва за огрев, както и парите за ремонт на църквата. Според обвинението жената инсценирала пожар на автомобила, който ползвала, като обяснила, че изгорели документи и голяма сума пари.

„На 3 юли жената съобщава, че автомобилът й се е запалил и изгорял, а в него е имало документи и пари. Установихме, че в колата е имало документи, но не и пари. Установихме, че от декември миналата година до 3 юли е извършила 3 престъпления, свързани с присвояване на парични средства”, заяви гл. инспектор Николай Ангелов, началник на РУ – Созопол.

Според полицията първо жената източила картата на нейната колежка – кметския наместник на село Габър. Вредата е била малко над 1000 лева. След това е откраднала и от касата около 4000 лева. Сумата е била за ремонт на църквата. Според полицията след това жената е започнала да харчи други 13 000 лева.

Повече гледайте във видеото.