По думите му няма буфери, затова трябва да се работи върху събираемостта

Дерогацията беше един изключителен позитив, за който ние успяхме да се преборим още в правителството на Петков. Благодарение на който не се наложи шоково поскъпване и на цените на горивата. Към момента трябва да се направи анализ дали отпадане на тази дерогация, няма да доведе до повишение на цените. Ако наистина анализът покаже, че прекратяването на дерогацията няма да доведе до съответното повишаване, може да се говори то да бъде прекратено. Това каза Йордан Терзийски, депутат от ПП-ДБ, за "Твоят ден".

"Голяма част от предложенията, които бяха в бюджета и които касаеха най-вече приходната част, не бяха притеснителни. А именно желанието за деклариране на касовата наличност, за касовите бележки, за плащане по банков път", посочи той.

Йордан Терзийски: ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане” бързат да сменят определени позиции в държавата

По думите му няма буфери, затова трябва да се работи върху събираемостта. "Не може да се правят допълнителни разходи, каквато ни беше уговорката. Това беше динамиката вчера на комисия и този бюджет ще бъде един тест за това правителство. Защото, ако няма мнозинство, което да отстоява бюджетните политики, това е един от основните закони, които реално е за самото правителство. И ние вярваме, че ГЕРБ няма да използва алтернативни мнозинства", подчерта депутатът.

Според него бюджетът е тест за това правителство. "И аз вярвам, че трябва да бъде издържан, тъй като се вижда, че то в първите 40 дни от твоето съществуване, направи много важни крачки, и ние виждаме, че има позитивни сигнали от Европа, виждаме съвсем конкретни мерки, които бяха взети и виждаме, че има одобрение в обществото към това правителство", коментира Терзийски.

Повече по темата вижте във видеото.