Това научи NOVA

18-годишната Дебора от Стара Загора, която беше обезобразена след брутално нападение в дома ѝ в Стара Загора, е дала показания пред Районната прокуратура в града, научи NOVA от свои източници. Въз основа на свидетелските ѝ показания са повдигнати нови обвинения срещу задържания за посегателството - 26-годишния Георги Георгиев. 

„Направо те убивам” и „Ще ти закача главата” написал задържаният на обезобразеното момиче преди нападението

От Районна прокуратура съобщиха, че допълнителното обвинение, дошло след разпит на свидетели, е за закани за убийство спрямо младата жена. Георги Георгиев е изслушал лично предявените му нови обвинения днес в 10:30 ч. в присъствието на адвокатите му, уточняват от прокуратурата. 

Бащата на момичето с 400 шева: Бях против отношенията ѝ със задържания

В периода от началото на април до края на юни обвиняемият заплашвал Дебора и според обвинителите това би могло да създаде "основателен страх за осъществяване на заплахите". Според събраните нови доказателства агресивните закани за саморазправа са отправени лично към пострадалото момиче и чрез мобилно приложение. Стана ясно, че Георгиев е заплашил момичето с убийство общо шест пъти.

400 ШЕВА: Мъж обезобрази приятелката си с макетно ножче и обръсна главата ѝ

Към настоящия момент срещу 26-годишния мъж се водят две досъдебни производства - за закана с убийство и за нанасяне на средна телесна повреда. И по двете дела са събрани категорични доказателства, че Георгиев е извършител на деянията, казват още от Прокуратурата. Доказателствата се базирали на разпити на свидетели, назначени експертизи, огледи на местопрестъплението, иззети вещи и биологичен материал и др. 

Към този момент прокуратурата изключва възможност за втори участник в нападението. „Изследват се всички версии и се събират доказателства по всички въпроси. На този етап нямаме събрани доказателства, които да сочат, че е налице втори извършител”, посочи районният прокурор Таня Димитрова.

Защитата на Георги е получила новите доказателства. „Със сигурност са извадени от контекста. Бяха приложени целите кореспонденции. Това, което ние видяхме в делото по мярката, въобще не се касае за закани с убийство”, категоричен е адвокатът на обвиняемия Петко Кънев.