Зад волана е жена, която има ангажимент да извози работниците от нощната смяна на бензиностанция

20-годишно момче от Перник губи живота си в катастрофа на магистрала „Струма“. Във фаталната сутрин на 14 май той се прибира от работа с негови колеги, а зад волана е жена, която има ангажимент да извози работниците от нощната смяна на бензиностанция. Колата, която се движи в посока Перник, попада в локва, завърта се, разкъсва мантинела и пада в дерето. Защо вече три месеца още няма резултат от кръвния тест за алкохол и наркотици на шофьорката и как това се отразява на хода на делото. 

Майката на загиналия Стефан Идакиев Галина Георгиева споделя, че инцидентът се случва когато сина ѝ е трябвало да се прибере след нощна смяна. "Служебен транспорт трябваше да прибере него и колегите му. Условията на пътя са били ужасно тежки, валял е проливен дъжд. Шофьорката закарва дневната смяна и взема нощната, кара с много висока скорост. Според неофициална информация е управлявала с двойно над позволената скорост - 140 км/ч. Така казва един от колегите на сина ми", заяви тя. И уточни, че водачката е имала по-леки травми и е изписана от болницата. 

Кола се заби в бетонен блок на АМ "Струма" (ВИДЕО)

Според нея колата е паднала от мост в дере от 11 метра. "Това е на 6-тия км от "Струма", след отбивката за Мало Бучино. Двамата пътници са приети в тежко състояние в шокова зала на "Пирогов". И двете момчета с много наранявания. Моят син имаше тежка гръдна травма, от която е могъл да загине на място. Бори се на за живота си 28 дни, живееше му се, имаше мечти. Два дни след катастрофата имаше рожден, навърши 20 години. Предстоеше му шофьорски изпит", обясни майката. И допълни, че другото момче все още е в много тежко физическо и психическо състояние, със счупен таз. 

Повече вижте във видеото.