Тя бе откарана в „Пирогов” в тежко състояние

Жената, ранена при стрелбата срещу Алексей Петров, ще бъде оперирана по спешност. Самоличността ѝ все още не е идентифицирана, но се знае, че е на 48 години. Тя бе докарана по-рано в „Пирогов” в тежко състояние.  

ПОКАЗНО УБИЙСТВО: Застреляха Алексей Петров

Пострадалата веднага е въведена в пироговската противошокова зала, където са извършени подробни диагностични дейности. От най-голямата спешна болница у нас дадоха брифинг за състоянието на ранената жена. Тя е със счупена ръка и огнестрелна рана в предмишницата, като куршумът е преминал през гръдния ѝ кош. Два екипа в момента оперират пострадалата. 48-годишната жена е интубирана, въведена в медикаментозна кома. Предстои два екипа да я оперират. Има опасност за живота ѝ.

Първоначално жената е била контактна. Ако се възстанови, предстои да бъде разпитана.

Припомняме, че Алексей Петров бе застрелян показно с пушка в столичния квартал "Драгалевци", на пътя, който води към хижа "Алеко". Сигналът за стрелбата е получен в МВР в 12.20 ч. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, които установяват безжизнено тяло на мъж и ранена жена.

Всички входове на София са блокирани от полицейски автомобили. Градският прокурор на София Илияна Кирилова, заедно с двама от заместниците й Христо Кръстев и Ивайло Илиев, са на мястото.