В ефира на „Здравей, България” свидетел на катастрофата обясни, че са „тъпчели Калина Сакскобургготска с кисело мляко”

Нови детайли около инцидента с Калина Сакскобургготска. Само по NOVA говори наемателят на хотела, който подава сигнал до полицията за инцидента. По думите му княгинята е била във видимо неадекватно състояние, не е знаела името и ЕГН-то си. Той подозира също, че служител на „Царска Бистрица” е опитал да манипулира пробата за алкохол.

САМО ПО NOVA: Свидетел на катастрофата в Боровец: Тъпчеха Калина Сакскобургготска с кисело мляко

Наемателят на хотела разбира, че жена се е ударила в бариерата на паркинга и в кашпата до нея. Твърди, че след това опитала да избяга. „Тръгвайки назад и удряйки се един път в бариерата и един път в кашпата, за малко е щяла да удари друго момче на паркинга”, поясни той.

Мъжът веднага подава сигнал до полицията и тръгва към хотела. На място пристига, заедно с униформените. „Намерихме дамата да се разхожда по паркинга видимо доста неадекватна и употребила алкохол. И си говореше нещо сама”, твърди още наемателят.

По думите му полицаите на място попитали Сакскобургготска дали тя е управлявала колата. Казваше: „Аз само спрях да си купя храна, нищо не съм направила”. И тръгна да набира телефон и каза на полицията: „Ето тук сега ще ти кажат да ме пуснете”. Никой от нас не знаеше коя е дамата”, разказа още наемателят.

Служителка в „Царска Бистрица“, пътувала с княгиня Калина: Съжалява, и тя е човек

Величка Петрова, която работи за семейство Сакскобургготски и е била в колата по време на катастрофата, вчера разказа пред NOVA, че служител на хотела е бил груб към тях. „Афектиран, господинът, който беше на бариерата, със сила, дръпна вратата на колата и извади ключа”, обяснява жената.

По думите на наемателя на хотела обаче служителката спестява част от разказа. „След като е взел ключа, тя е изскочила, викайки и крещейки по паркинга. Гонила го е и на стълбите пред хотела го е ударила три пъти с телефона по скулата”, посочва мъжът.

Той твърди и че е станал свидетел на опит за манипулиране на резултата от дрегера. „Тази дама ѝ донесе 6-8 кисели млека в пликче и я тъпчеха с кисело мляко през цялото време. На всички е ясно защо се пие много кисело мляко, след като си пил алкохол. За да може евентуално максимално да слезе надолу пробата”, смята още наемателят на хотела.  

Княгиня Калина е отказала да даде кръвна проба

Служителката на „Царска Бистрица” Величка Петрова не отрече да е занесла кисело мляко след инцидента. Но уточни - нито толкова много, нито с такава цел. „Едно мляко - да, защото беше гладна. Представяте ли си кой би изял 6-8 кисели млека. Особено тя, която е 40-50 килограма”, допълни жената, като уточни, че за първи път чува, че по този начин може да се промени резултат от проба за алкохол.

Разследващите все още събират доказателства дали Калина Сакскобургготска е извършила и друго престъпление, освен шофиране в нетрезво състояние.

С над 1,5 промила: Княгиня Калина катастрофира в Боровец