Идеята за анимацията е на двама бивши огнеборци от Лондон

„Пожарникарят Сам” е поучителен анимационен детски телевизионен сериал. В него се разказва за огнеборец на име Сам, неговите приятели и други жители на измисленото село Понтипанди (идващо от два истински града - Понтиприд и Тонипанди).

Идеята за анимацията е на двама бивши пожарникари от Лондон - Дейв Гингъл и Дейвид Джоунс. Целта им е да покажат на децата колко трудна и отговорна е всъщност професията. Поредицата се излъчва в десетки държави по света. В България може да го гледате на EON Kids – част от ТВ платформата на EON.

Сам е героят на всяка спасителна операция в селото. Всички знаят, че безстрашният пожарникар винаги ще им се притече на помощ. Той е израснал в Понтипанди, който е известен с кладенеца на желанията. Като дете, Сам си пожелал като порасне да стане именно пожарникар. Години по-късно желанието му се сбъднало. 

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Заедно със Сам в опасните спасителни акции участват Тревър, Елвис, Пени, комендант Базил Стийл, както и кучето Морус – верният спътник на пожарникаря. Както във всяка анимация, и в тази има лош герой - нормандският шегаджия.

Детската поредица има образователна стойност. Историите, представени във всеки епизод, могат да се случат и в реалния живот на пожарникарите. От сериала децата научават как изглежда работата на огнеборците, какви са опасностите от пожар и какво може да се случи при небрежност. Героите показват как да действаме в спешни случаи и как да окажем помощ на пострадали.

Супер забавление и безопасна среда за деца с EON Kids: EON за деца – част от абонаментните пакети на EON е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.