Главните персонажи в анимационната поредица са Бъгс Бъни, Дафи Дък и Туити

„Новите шантави рисунки“ е американски анимационен сериал, създаден от Сам Реджистър. Комедийната поредица е базирана на героите на „Шантави рисунки“ (Looney Tunes) и „Весели мелодии“ (Merrie Melodies). Анимацията дебютира на 21 септември 2015 г. 

В България сериалът се излъчва по локалната версия на Cartoon Network и Boomerang през 2016 г. Гледайте го и на EON Kids – част от ТВ платформата на EON.

Всеки епизод от „Новите шантави рисунки“ се състои от четири кратки истории, в които Бъгс Бъни е главен герой. А в приключенията му се включват и куп други добре познати персонажи, сред които Дафи, Силвестър и Туити. Те са си същите от десетилетия, но са ни подготвили куп нови шеги, които ще ни накарат да се смеем с глас. Но кои са най-известни сред приятели на Бъгс Бъни и какво не знаем за тях?

През 2020 г., Бъгс Бъни навърши 80 години. Той е измислен анимационен герой (антропоморфен заек) и носител на награда „Оскар“, който се появява във филмчетата на „Шантави рисунки“ и „Весели мелодии“. Заекът е един от най-разпознаваемите сред децата анимационни персонажи в света. Най-известната му реплика е „Какво става, шефе?“, обикновено казана с хапка морков в устата. Бъгс Бъни е вторият най-известен анимационен герой след Мики Маус. Персонажът е кръстен на един от създателите си - режисьорът Бен „Бъгс“ Хардуей.  

Дафи Дък е друг главен анимационен герой в поредицата. Името му в превод от английски буквално означава Патока Дафи. Той е изобретение на аниматорите на „Уорнър Брос“. Всъщност патокът е част не само от „Новите шантави рисунки“. Той се появява и в редица други детски филмчета. Той е любим герой и на множество театрални постановки за деца, книжки и електронни игри.  Фъфлещият герой е черен на цвят с отличителен бял пръстен около врата. Той е доста самоуверен. Анимираният пероснаж  е представян едновременно като най-добрия приятел и съперник на Бъгс Бъни. Дък никога не е печелил „Оскар“.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Порки Пиг е създаден е от аниматорите Фриз Фрийлинг и Боб Клампет и е представен за пръв път на 2 март 1935 г. Героят е нисък, дебел, носи папионка и заеква. На края на всеки епизод последната му фраза е „Т-т-т-това е всичко, приятели!“. Джо Дохърти, който е първият актьор, озвучаващ Порки е имал говорен дефект, който не е можел да контролира. Това обаче превръща героя в световноразпознаваем. През 1937 г. той е заменен с Мел Бланк, който е гласът на Порки до самата си смърт през 1989 г. Оттогава неколцина актьори са озвучавали героя в епизодичните му появи за продукции на „Уорнър Брос“ сред които Джеф Бъргман, Джо Аласки, Роб Полсън и Ноъл Бланк. От 1996 г. Боб Бъргън е официалният глас на Порки.

 

Тасманийския дявол, известен просто като Таз, е анимационен герой на „Уорнър Брос“ от поредиците „Шантави рисунки“ и „Весели мелодии“. Всъщност Таз е нарисуван по образец на истинския тасманийски дявол, който e рядък вид животно, живеещо в Тасмания. Добре познат е на децата като персонаж с огромна уста и апетит, поглъщащ почти всичко по пътя си, и като въртяща се вихрушка, докато се движи.

 

Туити е анимационен персонаж, носител на награда „Оскар“. Популярността му идва най-вече от сладката му визия. Въпреки широко разпространената версия, че той е от женски пол, Туити е мъжки персонаж, нещо което той често потвърждава в „Загадките на Силвестър и Туити“. Най-известните му реплики са: „Мисля, че видях котенце.“ последвана от „Видях! Видях!“ или „Наистина видях котенце!“, а също и „Лошо котенце!“.

 

Към тези световно известни персонажи, в „Новите шантави рисунки“ ще можем да видим и изцяло нови герои. 

Скуикс – червена катерица, която е най-близкият приятел и помощник на Бъгс.

Малкия Йети – същество, което е обича да дразни Бъгс. Обикновено го нарича „госпожо“.

Варваринът – неназован варварин, който се забърква с Бъгс.

Кракос – полярната мечка на Варварина.

Бойд – птица, която е болна от любов.

Кал – Обемен мъж, който се смята за най-добрия във всичко, което прави.

Карл Мрачният заек – мрачен жътвар, подобен на заешки уши.

Клодет Дупри – шпионин от лисици, който говори със звуков френски акцент. Пепе ле Пю е влюбен в нея и най-вече се появява до нея.

Д-р Кловенхуф – учен за овце.

Всички тези герои забавляват малчуганите по света още от далечната 1930 година. Децата на 90-те вероятно знаят наизуст смешките от някои серии. А, дали ще има още и още нови епизоди на поредицата, предстои да разберем. 

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от абонаментните пакети на EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.