До агресията се стигнало след засичане на пътя, започнало е досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на жена

Пореден случай на агресия на пътя. Нападнаха майка и дъщеря й в центъра на София. На 31 август Диляна Янева и 17-годишното й дете са набити на булевард „Витоша”. По думите на потърпевшите до физическата саморазправа се стига, след като жената засича на пътя, без да иска, други два автомобила. Пострадалата има документ от Съдебна медицина. Дъщеря й успява да заснеме случката.

„Бяхме тръгнали към квартал „Младост”. На Южния парк имаше задръстване и сменихме в последния момент маршрута. Нямаше коли зад мен. Единият шофьор, с който се скарахме, наби спирачки и започна да ме пита „Какво става, какво правиш?”. После продължи да кара и по-надолу пак наби спирачки, а аз му свирнах. След това се опитах да го изпреваря, защото не исках да го блъсна отзад. Той криволичеше, за да ме засече. Затова минах пред него и пред още една кола. После спрях на червен светофар. Тогава ме застигнаха и се опитаха да ме извадят от колата. Скубаха ме, блъскаха ме по главата, удряха ми юмруци. Не осъзнах какво се случва дълго време. Дъщеря ми започна да снима. Шофьорът на едната кола извади ключовете от моята. Когато започнаха да ме удрят, съм изпуснала спирачката и автомобилът тръгна напред. Бяхме в шок”, разказа Диляна Янева.

НАСИЛИЕ НА ПЪТЯ: Мъж счупи стъкло на кола и удари шофьорка с камък по главата

„Излязох от колата. Успях да снимам регистрации, лица. Единият мъж започна да ме удря и искаше да ми вземе телефона. Мама звънна на 112. След няколко секунди стана зелено и двамата просто се качиха в колите си и избягаха”, допълни дъщерята.

Диляна Янева поясни, че от 112 са ги питали дали имат нужда от спешна медицинска помощ и са заявили, че ако намерят шофьорите, ще им се обадят. След няколко дни жените са извикани в 4-о Районно управление за показания.

„В петък бяхме на разпознаване по снимки. Разбрахме, че мъжете са задържани и случаят ще бъде предаден на Прокуратурата”, каза още жената.

Започнало е досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на жена, съобщават от Софийската районна прокуратура.

Досъдебното производство е образувано с оглед на данни, че на 31 август на бул. "Витоша" в София е причинена телесна повреда на жена. Деянието е извършено по хулигански подбуди, заявяват от държавното обвинение.

Чрез системата за случайно разпределение на дела е определен наблюдаващ прокурор. Той се е запознал със събраните до момента материали и е дал указания, по които да продължи разследването.

В хода на досъдебното производство следва да се разпитат свидетели, назначена е видео-техническа експертиза на видеозаписи от камери от района, заявяват от прокуратурата.

Повече гледайте във видеото.

АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Семейство твърди, че е било нападнато от шофьор на камион